Drugi Tjedan parkova Hrvatske od 20. do 28. svibnja 2017

Po očuvanoj prirodi Hrvatska je jedna od najbogatijih zemalja, a 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode, objedinjenih pod brend Parkovi Hrvatske, najprepoznatljivija su zaštićena područja. Kako bi podigli svijest građana o važnosti očuvane prirode i bioraznolikosti, održivom turizmu te učinkovitom upravljanju posjećivanjem parkova, od 20. do 28. svibnja obilježava se drugi Tjedan parkova Hrvatske.

Read more ...

Obilježavanje Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode Republike Hrvatske

U povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti, Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i Dana Nature 2000 Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu, Javna ustanova Maksimir i Program Ujedinjenih naroda za razvoj organiziraju cjelodnevno edukativno-informativno događanje za građane – Dan bioraznolikosti. Događanje će se održati u subotu 20. svibnja od 11 do 17 sati u zagrebačkom parku Maksimir.

Read more ...

POLJSKO-HRVATSKA KONFERENCIJA NACIONALNIH PARKOVA

Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike i hrvatskih nacionalnih parkova predvođeni pomoćnikom ministra g. Igorom Kreitmeyerom, sudjelovali su na poljsko-hrvatskoj konferenciji „Razvoj poljskih nacionalnih parkova u povodu desete obljetnice pridruživanja Poljske Europskoj uniji – mogućnosti za primjenu u nacionalnim parkovima Republike Hrvatske“ u Nacionalnom parku Tatra u Zakopanama u Poljskoj od 24. do 25. travnja 2017.

Read more ...