Monitoring morske cvjetnice posidonije (Posidonia oceanica) u Nacionalnom parku Kornati

Prošlog tjedna, 15. i 16. lipnja, zaposlenici JU NP Kornati zajedno sa Udrugom Sunce (partner na projektu) obavili su monitoring posidonije na području Nacionalnog parka Kornati. Monitoring je proveden u uvali Kravljačica (šest postaja) i na južnoj strani otoka Borovnika (tri postaje). Na svakoj postaji postavljeni su transekti (mjerni metar) radi mjerenja pokrovnosti livade posidonije, dok se pomoću kvadrata (40x40 cm) mjerila gustoća izdanaka.

Read more ...

EKO DAN U NACIONALNOM PARKU KORNATI

Redovitim akcijama uklanjanja otpada u podmorju i priobalju nastojimo očuvati iznimno vrijedno kornatsko podmorje ali i definirati mjere za njihovo smanjenje.

Djelatnici Javne ustanove ,,Nacionalni park Kornati" su u petak, 13. ožujka organizirali akciju prikupljanja naplavljenog otpada u dvije uvale na otoku Lavsa. Sakupljeno je 4,5 kubika raznovrsnog otpada među kojim je prevladavao plastični otpad.

Read more ...

Poziv nezaposlenima na osposobljavanje za turističkog animatora

Pozivamo sve mlade dugotrajno nezaposlene osobe do 29 godina starosti, uz uvjet da su 6 mjeseci nezaposleni, da se uključe u projekt „Bolje sutra-danas uključeni, sutra uspješni“. Projekt će im omogućiti besplatno osposobljavanje za turističkog animatora, čime će se uskladiti znanja i vještine polaznika sa potrebama na tržištu rada, a stručna praksa u NP Kornati će omogućiti i stjecanje praktičnog znanja.

Read more ...