Dodjela prestižnog certifikata za održivi turizam JU NP Kornati

Dana 7. prosinca 2015. godine u Europskom parlamentu u Bruxellesu, Javnoj ustanovi Nacionalni park Kornati službeno je dodijeljen Europski certifikat za održivi turizam (European Charter for Sustainable Tourism). Na toj je prigodi, osim Javne ustanove Nacionalni park Kornati, Certifikatom nagrađeno još 18 zaštićenih područja diljem Europe.

Read more ...

Rijetke vrste Jadranskog mora u NP Kornati

Na udaljenosti od 3 nm od otoka Purara, jugozapadno od NP Kornati prema otvorenom moru, domaći ribari, susreli su se s vrlo zanimljivim i rijetkim vrstama Jadranskog mora.
Sve tri skupine pripadaju ugroženim vrstama, što znači da im je populacija toliko mala da im prijeti izumiranje.

Read more ...

Provedena posljednja radionica projekta „Oživi, održi otok!”

Od 10. do 12. prosinca 2015. u Murteru je održana posljednja radionica projekta „Oživi, održi otok!". Trodnevna radionica pod nazivom „Održivi razvoj smo MI" okupila je ukupno tridesetak predstavnika različitih organizacija iz javnog, privatnog i civilnog sektora otoka Murtera.

Read more ...

Predstavljamo našu Milenijsku fotografiju!

Ove godine Nacionalni park Kornati nizom aktivnosti obilježava 35. rođendan, a snimanjem milenijske fotografije koju je snimio gospodin Šime Strikoman nastavilo se to obilježavanje u koje su ovaj put bili uključeni zaposlenici Nacionalnog parka Kornati i učenici osnovne škole „Murterski škoji" iz Murtera.

Read more ...