Svaki posjetitelj Nacionalnog parka Kornati treba imati valjanu ulaznicu za svaki dan svoga boravka u prostoru parka.

Ulaznice se mogu kupiti na recepciji u Murteru, na prodajnim mjestima na kopnu, na webshop-u Nacionalnog Parka Kornati https://shop.np-kornati.hr/hr, na webshop-u portala Parkovi Hrvatske (https://www.parkovihrvatske.hr/webshop?p_auth=v8sVHjZR&p_p_id=webshop_WAR_parcsportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=svi-portleti&p_p_col_count=1&_webshop_WAR_parcsportlet_javax.portlet.action=viewParkTicketsList&ticketParkId=kornati), na portalu mySea (https://my-sea.com/en/national-park-kornati ) te na pokretnim recepcijama u Nacionalnom parku Kornati.

Cijene ulaznica kupljenih izvan granica parka i na webshop-u jeftinije su od ulaznica kupljenih od recepcionara unutar granica park pogledajte ovdje => Cjenik ulaznica za 2023.

Ulaznice koje se mogu kupiti su:

Jednodnevne ulaznice za NP Kornati kupljene od 00:00-24:00, vrijede do 12:00 sljedeći dan  
Trodnevne ulaznice koje vrijede samo za NP Kornati kupljene od 00:00-24:00, vrijede do 12:00 četvrti dan  
Trodnevne ulaznice koje vrijede za NP Kornati i PP Telaščicu kupljene od 00:00-24:00, vrijede do 12:00 četvrti dan kupuju se isključivo na mySea portalu
Petodnevne ulaznice koje vrijede samo za NP Kornati kupljene od 00:00-24:00, vrijede do 12:00 šesti dan  
Sedmodnevne ulaznice koje vrijede za NP Kornati, PP Telaščicu, NP Mljet, PP Lastovsko otočje kupljene od 00:00-24:00, vrijede do 12:00 osmi dan kupuju se isključivo na mySea portalu

Na webshop-u je moguće kupiti ulaznicu samo za period sezone, odnosno za lipanj, srpanj kolovoz i rujan, a na portalu mySea za sve periode.

Ulaznica se kupuje za točan datum posjeta parku. Posjetiteljima je dana mogućnost, ukoliko zbog nepredviđenih okolnosti nisu u mogućnosti posjetiti park na planirani datum, da promjene datum posjeta. To je moguće napraviti jednom u sezoni slanjem zahtjeva sa promjenom datuma na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije dan prije prvotno planiranog dolaska do 12:00 sati (primjer: gost je kupio ulaznicu za dan 20.07.2020. i želi promijeniti datum dolaska na 25.07.2020. Mail sa zahtjevom za promjenom datuma potrebno je poslati najkasnije 19.07.2020. do 12:00 sati).

Ukoliko zahtjev za promjenom datuma ulaznice prelazi iz predsezone u sezonu odnosno iz sezone u podsezonu nema nadoplate odnosno povrata novca.

Storniranje ulaznica nije moguće.