Svaki posjetitelj Nacionalnog parka Kornati treba imati valjanu ulaznicu za svaki dan svog boravka u prostoru parka. Ulaznice se mogu kupiti na pokretnim recepcijama u Nacionalnom parku Kornati, na recepciji u Murteru, na prodajnim mjestima na kopnu, te na webshop-u portala Parkovi Hrvatske (https://www.parkovihrvatske.hr/webshop?p_auth=v8sVHjZR&p_p_id=webshop_WAR_parcsportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=svi-portleti&p_p_col_count=1&_webshop_WAR_parcsportlet_javax.portlet.action=viewParkTicketsList&ticketParkId=kornati ). Ulaznica na webshop-u treba biti kupljena najkasnije jedan dan prije posjeta Parku.

Cijene ulaznica kupljenih izvan granica parka i na webshop-u jeftinije su od ulaznica kupljenih od recepcionara unutar granica parka (http://www.np-kornati/uvodne/Cjenik_2019_HR.pdf). 

Za sezonu 2018. godine uvedene su promjene u odnosu na prošlu, a to su:

-        Nova kategorija za plovila do 6,99 m

-        Trodnevne ulaznice koje vrijede za NP Kornati i PP Telašćicu

-        Sedmodnevne ulaznice koje vrijede  za NP Kornati, PP Telašćicu, NP Mljet, PP Lastovsko otočje

Trodnevne i sedmodnevne ulaznice vrijede tri odnosno sedam dana za redom (kao što su do sada vrijedile trodnevne i petodnevne).

Jednodnevne ulaznice kupljene od 00:00-24:00, vrijede do 12:00 sljedeći dan.

Trodnevne ulaznice kupljene od 00:00-24:00, vrijede do 12:00 četvrti dan.

Sedmodnevne ulaznice kupljene od 00:00-24:00, vrijede do 12:00 osmi dan.

Za razliku od prošle godine, ulaznice kupljene izvan parka ne vrijede 14, odnosno 7 dana. Ulaznica se kupuje za točan datum posjeta parku. Posjetiteljima je dana mogućnost, ukoliko zbog nepredviđenih okolnosti nisu u mogućnosti posjetiti park na planirani datum, da promjene datum posjeta. To je moguće napraviti jednom u sezoni slanjem zahtjeva sa promjenom datuma na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  najkasnije dan prije prvotno planiranog dolaska do 12:00 sati (primjer: gost je kupio ulaznicu za dan 20.07.2018. i želi promijeniti datum dolaska na 25.07.2018. Mail sa zahtjevom za promjenom datuma potrebno je poslati najkasnije 19.07.2018. do 12:00 sati).

Ukoliko zahtjev za promjenom datuma ulaznice prelazi iz predsezone u sezonu odnosno iz sezone u podsezonu nema nadoplate odnosno povrata novca.

Storniranje ulaznica nije moguće.